Sanallaştırma

Misafir olarak adlandırılan işletim sistemlerinin aynı fiziksel ekipmanlarla birden fazla işletim sistemini kullanabilmesine olanak sağlayan sisteme sanallaştırma bir diğer deyişle virtualization adı verilir.

Sanallaştırma sistemlerinin bilişim dünyasında net olarak tanımları hala yapılmamıştır. Ancak özetleyecek olursak sanallaştırma sistemlerinin kurulum, yönetim, bakım esneklik, süreklilik ve bütçeleme gibi konularını farklı şekilde gerçekleştiren alt yapı sistemleridir.

Sanallaştırma türlerini şu şekilde özetleyebiliriz;

Sunucu sanallaştırma,

Depolama sanallaştırma,

Masaüstü ve dizüstü sanallaştırma,

Ağ sanallaştırma,

Uygulama sanallaştırma.

Hipervizör sistemin işleyişini en iyi şekilde planlamak için size destek olacak firmamız, bilişim konusunda en önemli çözüm ortağınız olacak ve güvenlik de dahil tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Hangi Şirketlerin Sanallaştırmaya İhtiyacı Var?

Sanallaştırma için küçük ya da büyük ölçekli olma şartı yoktur. Ağdaki uygun bandwidthlerin birbirlerinden bağımsız ve belli bir sunucuya atılmış kanallara taksim edilmesi demektir.

Ağın yönetilmesi gerçek karmaşıklığın düzeltilmesi anlamına gelmektedir. Fiziksel yedekleme ve kapasitenin ayarlanması için sanallaştırma çözümleri en iyi şekilde uygulanmaktadır.

IT işletmeciliğinde algılanan eylemlerden yola çıkarak tasarlanan kurumsal sanallaştırma çözümleri ile her zaman iş yükünün görevlerinin merkezileşmesi sağlanmaktadır. Aynı anda birden fazla işletim sistemiyle iş yükünün hafiflediği bilgisayarlar kullanıcı açısından da verimli bir şekilde çalışılması söz konusu olmaktadır.

Bu yüzden Ermira Bilişim size sanallaştırma çözümlerini sunacak en önemli firmalardan biri olarak iş birliği teklif etmektedir.

Sanallaştırmanın Yararları

Veri merkezinin ölçeklendirimesi ve raporlanması için esneklik sağlayan sanallaştırma birçok yararı olan işlemler arasındadır. Veri merkezlerinde ihtiyacınız olan ekipmanların sayısının azalması, daha az fiziksel ekipmanla daha verimli çalışma şansı yakaladığı için tasarruf sağlaması, gereksiz yatırımları engellemesi ve donanım maliyetlerini en iyi şekilde planlaması açısından önemli kazançlar sağlar.

İş sürekliliğini arttırdığı için yüksek oranda konsolidasyon sağlar ve sistemin çevreci bir biçimde sürdürülebilmesini sağlar. Mesela fiziksel altyapısı 37.248 olan bir server sanallaştırıldığında 776 ESX Host şekline dönüşerek 48:1 oranında bir küçülme yaşar. Yani 48 kat daha az enerji harcanmış olur.

Zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlayabileceğiniz sanallaştırma sistemini Ermira ile kolayca yönetebilirsiniz.

Sanallaştırma Çözümlerimiz:

  • Vmware
  • Microsoft Hyper-V
  • Citrix XenServer

Sanallaştırma hizmetimiz hakkında detaylı bilgi almak ister misiniz?

ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ